• Početna>
  • Vesti>

Samohrana majka iz Gojbulje zabrinuta za svoju i bezbednost maloletnog sina

Tražim zaštitu Kosovske policije i Vlade Srbije jer mi je život ugrožen od grupe albanskih mladića koji su počeli da me prate i tokom noći obilaze kuću gde stanujem nakon što sam ih fotografisala dok su divljajali i uznemiravali meštane, kaže za Kosovo Onlajn samohrana majka Milica Apostolović iz Goljbulje nadomak Vučitrna.

Ona je uznemirena i uplašena za svoju i bezbednost svog maloletnog sina. Kaže da već nekoliko noći dežura ispred kuće i da joj je žvot ugrožen. Navodi da je primorana da napusti selo i da se preseli u Severnu Mitrovicu.

„Kada smo se vraćali kući iz sela, auto je prošao pored mene i dok sam se približavala kapiji videla sam auto i shvatila da su to isti ljudi. Ja i sin smo pobegli u albansko dvorište. Nisu me maltertirali ali su to isti ljudi koju su noćas bili ispred moje kuće. Cele noći sam dežurala, nisam spavala i više ovde ne vidim svoju budućnost.  Za četiri dana oni su tri puta dolazili do moje kuće. Znaju da sam ih fotografisala dok su pisali grafite OVK na zidu škole i pocepali su umrlicu mog brata. Ta fotografija me koštala mnogo i moram kuću i selo da napustim kako bi spasila svog sina“, kazala je Apostolović.

Zbog nastavka provokacija večeras je u Gojbulji boravio oficir za vezu Vlade Srbije u Prištini Dejan Pavićević.

“Nažalost užasna situacija za jednu samohranu majku i za dete. To je jedna situacija koja vas pogodi u srce. Na svaki način Kancelarija za KiM, Vlada Srbije i predsednik Republike boriće se da ovoj ženi i detetu pomognemo  i obezbedimo dostojan život. Ja ću ponovo razgovarati sa policijom i međunarodnim predstavnicima koji su zaduženi za bezbednost da se našim ljudima obezbedi osnovno ljudsko pravo na egzistenciju, da normalno žive u svojim kućama”, rekao je Pavićević.

Policija patrolira, ali kada ih nema oni se odmah pojave. Evo imali ste priliku da vidite auto kojim su prošli upravo pored nas, kaže meštanin Gojbulje Radomir Perić.

Meštani ističu da su uzaludni njihovi apeli da se pojača prisustvo policije jer ona ništa ne preduzima da albanske mladiće spreči u nameri da prvociraju i uznemiravaju meštane.

Izvor: Kosovo onlajn

Comments

Pročitaj još