• Početna>
  • Vesti>

Pavićević: Užasno i flagrantno kršenje obaveza Prištine

Posle gotovo petočasovnog zadržavanja na administrativnom prelazu Jarinje pomoćniku direktora Kancelarije za Kim i oficiru za vezu Dejanu Pavićeviću Priština je dala dozvolu da pređe na teritoriju KiM.

 “Ovo je jedno zaista užasno i flagrantno kršenje obaveze koju je Priština preuzela u Briselu. Nije ovo jedina obaveza koja se krši, međutim u vremenima epidemije kada je funkcionisanje nesmetano oficira za vezu možda najpotrebnije, zadržavati nekoga pet sati na administrativnom prelazu je van svake pameti i jedna odluka kojoj zaista nedostaje razum. Ja nisam bio sam na Jarinju, sa mnom je bio i profesor Zdravko Vitošević, rektor Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici koji je na KiM došao u svojstvu lekara koji nadzire i pomaže u rešavanju ove pandemije. Nadamo se da se ovakve stvari više neće ponavljati jer se ovo zaista jako odražava na normalno funkcionisanje i na normalan život srpskog stanovništva”, izjavio je za TV Most Pavićević.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić zatražio je danas hitnu reakciju EU povodom flagrantnog kršenja međunarodnih obaveza Prištine i necivilizacijskog ponašanja.

Izvor: TV Most

Foto: TV Most

Comments

Pročitaj još