• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Nema novozaraženih, dezinfekcija i pomoć ugroženima redovna

U poslednja 24 sata u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji nije zabeležen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom, od 14 poslatih uzoraka, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić u dnevnom izveštaju o epidemiološkoj situaciji na Kosovu i Metohiji.

Prema tim podacima, do sada je na severu Kosova i Metohije registrovano 108 lica pozitivnih na koronavirus. Od toga 72 pacijenta su izlečena, a ukupno devetoro njihje preminulo.

Od ukupno 108 zaraženih, iz Kosovske Mitrovice je njih 42 (preminulo troje), u Zvečanu 25 (preminulo jedno lice), u Zubinom Potoku 21 (jedno lice preminulo) i u Leposaviću 20 (preminula četiri pacijenta).

Što se tiče mesta hospitalizacije, 16 lica se nalaze u Studentskom domu u Kosovskoj Mitrovici, dok je 9 smešteno u bolnici u Kosovskoj Mitrovici, a dva pacijenta se nalaze u KC u Kragujevcu.

Sa druge strane, u Prištini, Kosovu Polju i Lipljanu u protekla 24 časa bilo je 2 pregleda u COVID-19 ambulanti i oba lica su testirana, istakao je Đurić.

Do sada je ukupno testirano 1083 osoba u sredinama u kojima funkcionišu srpske zdravstvene ustanove.

U opštinama Gnjilane i Zvečan nabavljeni su i distribuirani neophodni lekovi i hrana građanima, a u opštini Štrpce dezinfikovani su kolektivni centri, u Kosovskoj Kamenici je podeljeno brašno socijalno ugroženim porodicama i lekovi za 100 lica.
⠀⠀⠀⠀⠀

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Kancelarija za KiM

Comments

Pročitaj još