• Početna>
  • Vesti>

Kretanje dozvoljeno do 18.00, ali bez okupljanja i uz obaveznu distancu

Od početka epidemije koronavirusom u Srbiji su zaražene 9.362 osobe, a preminulo je 189. Od sutra građane očekuje dodatno ublažavanje mera. I danas je na snazi zabrana kretanja od 18 časova, pa do sutra u pet ujutru.

Prema poslednjim podacima, koronavirusom u Srbiji je zaraženo još 157 osoba, pa je ukupan broj porastao na 9.362. Do sada je 189 osoba izgubilo život.

Zamenica direktora Infektivne klinike u Beogradu Ivana Milošević izjavila je da ohrabruje podatak da je samo 3,08 odsto novoinficiranih u prethodna 24 sata, kao i da je do sada izlečeno 1.426 ljudi.

Epidemija u Srbiji, pod uslovom da trendovi budu kao u prethodnih desetak dana, trebalo bi da se završi oko 26. maja 2020, predviđa matematički model.

Od ponedeljka nas očekuje ublažavanje mera – u Novom Sadu i Kragujevcu počinje sa radom gradski prevoz, uz posebne preporuke, dok se omogućava i drumski i železnički međugradski saobraćaj uz pridržavanje svih mera.

Takođe, u ponedeljak mogu početi da rade i restorani i kafići. U baštama će to biti moguće uz poštovanje mera socijalnog distanciranja i korišćenje zaštitnih sredstava, a posebne preporuke se odnose na zatvoreni prostor.

Izvor RTS

Comments

Pročitaj još