• Početna>
  • Vesti>

Obeležena 21. godišnjica bombardovanja SUP-a u Severnoj Mitrovici

Polaganjem cveća i odavanjem pošte stradalima, obeležena je 21 godišnjica NATO bombardovanja zgrade SUP-a u Severnoj Mitrovici, kada su tri osobe ubijene, a više njih povređeno, javlja Radio Kontakt Plus.

Kako navdo taj medij, na mestu gde su stradali pripadnici MUP-a Srbije, u neposrednoj blizini Filozofskog fakulteta, članovi porodica Vitković i Aksentijević, predstavnici Udruženja ratnih vetarana Kosovska Mitrovica, kolege i prijatelji, zapalili su sveće i položili cveće.

Potpredsednik okružnog odbora SPS-a Miroslav Aritonović poručio je da nećemo zaboraviti ni bombardovanje, niti sve one koji su izgubili živote.

“Pre 21 godinu tragično su izgubili život Milomir Aksentijević i Nenad Vitković, u jednom surovom bombardovanju. Bili su u svojoj kući, kući gde se radilo. Mišo je učestvovao u izgradnji od temelja do krova, a to je naša otadžbina. Ne smemo da zaboravimo to surovo bombardovanje i taj surovi napad u svakoj tački naše zemlje, a posebno ovde. Moramo da dođemo ovde, da ih pomenemo, da im se poklonimo i da pošaljemo poruku svima, da pamtimo, da ne zaboravljamo”, rekao je Aritonović.

Na današnji dan pre 21 godinu, dva NATO projektila pogodila su zgradu SUP-a, kada su poginuli načelnik službe za upravne poslove Milomir Aksentijević, policajac Nenad Vitković, dok je teže povređeno sedam, a lakše pet pripadnika MUP-a.

Stradala je i Hasibe Mešahrani, koja je živela u obližnjoj zgradi, a lakše i teže je povređeno još 25 civila.

Na mestu gde je nekada bila zgrada SUP u Severnoj Mitrovici koja je pogođena NATO projektilima, danas se nalazi zgrada Filozofskog fakulteta.

Izvor: Radio Kontakt plus

Comments

Pročitaj još