• Početna>
  • Vesti>

Prvi maj bez uranka, pred Srbijom poslednji vikend sa zabranom kretanja

Prvi maj zbog zabrane kretanja proteći će bez tradicionalnog uranka, kako bi se sprečilo širenje zaraze koronavirusom. Do sada je u našoj zemlji zabeleženo 9.009 slučajeva, dok je 179 osoba izgubilo život. I prethodnih dana je nastavljeno sa popuštanjem mera i pred nama je poslednji vikend tokom kojeg će na snazi biti policijski čas.

Nema nastave na daljinu zbog praznika

Nastave na daljinu koju osnovci i srednjoškolci prate na kanalima RTS-a, neće biti danas jer je državni praznik 1. maj, Međunarodni dan rada, neradni dan.

“Pred male ekrane” đaci se ponovo vraćaju u ponedeljak, 4. maja, kada će nastava biti po ustaljenom programu.

Predsednik Aleksandr Vučić apelovao je da nema opuštanja, pošto je saopšteno da je u četvrtak šest osoba preminulo, a potvrđeno 285 novoobolelih.

Juče je rekordan broj ljudi testiran, dok su lekari poručili građanima da ne izlaze za vikend ako ne moraju.

Doktorka Darija Kisić Tepavčević, članica Kriznog štaba za suzbijanje koronavirusa, kaže za RTS da imamo sve više pokazatelja koji govore da je pala aktivnost virusa u našoj populaciji, ali da on uvek može da pronađe put do osetljive osobe, zbog čega svi treba da se ponašaju kao da su potencijalni rezervoari virusa.

Potvrđeno je i da će se od 4. maja putnici vratiti u gradski prevoz, ali će važiti nova pravila – redari će biti na vratima, mesta za stajanje biće iscrtana…

Izvor RTS

Comments

Pročitaj još