• Početna>
  • Vesti>

Obeležena 21. godišnjica od smrti Marije, Nikole i njihove bake, stradalih u NATO bombardovanju

Zorici i Dragiši Petroviću iz Gračanice NATO pakt je 1. maja 1999. godine, uzeo oba deteta. Nikolu (17) i Mariju (15) koji su bili u autobusu “Niš ekspresa” koji je pogodila raketa na mostu kod sela Lužani u blizini Podujeva. Poginula je i njihova baka Smiljana i još 47 nedužnih civila.

„Stalno sam ovde na groblju,kad su oni otišli i mi smo trebali, ali Bog ne dozvoljava. Moramo da nastavimo život dalje,teško je izgubili smo dvoje dece ali moramo napred dok ne odemo tamo kod njih“ govori otac Dragiša.

„Jako je teško kada nemaš sa kim da podeliš svoj bol, a bol je veliki, neizdrživ. Oni će za mene uvek biti živi jer kad uđem u kuću i vidim sliku, njihove stvari za mene su moja deca sa mnom“,kaže kroz suze majka Zorica.

Na dvadesetprvu  godišnjicu pogibije Nikole i Marije, na gračaničkom groblju gde su sahranjeni, pored roditelja, prisutvovao je  i predsednik opštine Gračanica Srđan  Popović.

„U ovim teškim trenucima porodica Petrović nije sama, naša je obaveza kao društva, a pre svega da kao komšije, rođaci, podelimo bol i sećanje na Nikolu (17), Mariju (15) i njihovu baku Smiljanu (66)“, rekao je gradonačelnik Gračanice Srđan Popović na današnjem pomenu“, rekao je Popović.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još