Hoti: Vlada će imati 16 ministarstava

Kandidat za kosovskog premijera Avdulah Hoti izjavio je da će nova kosovska vlada imati 16 ministarstava, a da će njihova funkcionalnost biti javno saopštena sa ostalim partnerima Demokratskog saveza u budućoj vladi.

Avdulah Hoti navodi da je napravljena reorganizacija ministarstava da bi se, kako kaže, održala funkcionalnost ekonomije.

“Kabinet će imati 16 ministara, verujem da ćemo ih danas ili sutra predstaviti. Napravili smo reorganizaciju ministarstava da bi održali funkcionalnost ekonomije, uradili smo neke drugačije stvari, objavićemo detalje sa partnerima javno “, rekao je Hoti nakon sednice rukovodstva DSK-a.

Hoti je naveo da unutar DSK-a nema neslaganja oko sporazuma već da čekaju kada će biti održana sednica.

Dodao je da još nije dobio imena ministara iz drugih stranaka, te da se o izboru kandidata za ministre treba pridržavati usvojenih principa.

Kada je u pitanju Srpska lista, Hoti je rekao da su oni partneri onako kako je definisano u kosovskom ustavu.

Čeka se odluka ustavnog suda 

Predsednik DSK-a Isa Mustafa rekao je nakon sednice rukovodstva stranke da nema razloga za akcijama protiv odluke Hašima Tačija da Avdulahu Hotiju preda mandat za formiranje vlade.

Mustafa je rekao da će sačekati odluku ustavnog suda.

“Dok ne bude donesena odluka ustavnog suda, nećemo da se selimo u Skupštinu, sačekaćemo konačnu odluku, nećemo da kršimo nijedan slučaj ili postupak Ustavnog suda”, rekao je Mustafa.

Govoreći o koaliciji sa Alijansom novo Kosovo, rekao je da sporazum sa njima nije završen, ali da je unapred dogovoreno da će ANK biti deo vladajuće koalicije.

Što se tiče sporazuma sa Srpskom listom, Mustafa je rekao da ne postoji element koji nije u sporazumima sa drugim strankama.

“U tom sporazumu nema ničega što nije u sporazumima sa drugim strankama i nema posebne obaveze prema ili od Srpske liste”, rekao je Mustafa.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još