• Početna>
  • Vesti>

U Srbiji preminulo još 6 pacijenata, potvrđeno 285 novoobolelih

Prema poslednjim podacima, u Srbiji je potvrđeno 285 novoobolelih slučajeva koronavirusa. Preminulo je još 6 pacijenata. Zabrana kretanja počinje od danas u 18 časova i trajaće do subote, 2. maja, u 5 časova ujutru.

Direktor Infektivne klinike Goran Stevanović rekao je da se u Beogradu beleži lagani rast pozitivnih slučajeva, od 1.843 testirana u poslednja 24 sata pozitivno je njih 90.

“To još nije zabrinjavajuće, jer je u okviru onog što je poželjno, odnosno manje od pet odsto uzoraka testiranih je pozitivno”, rekao je Stevanović.

Gojković: Ulazimo u fazu lične odgovornosti

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković apelovao je one koji ne moraju da izlaze tokom vikenda, da to ne rade i zamolio za ličnu odgovornost. Zabrana kretanja počinje danas u 18 sati do subote u 5 ujutru, a tokom vikenda, takođe od 18 časova do 5 ujutru narednog dana.

I u narednom periodu potrebo je izbegavanje kontakata i to treba da bude solidarno i odgovorno, jer samo tako možemo da privedemo kraju ovu borbu sa koronavirusom, rekao je doktor Srđa Janković na konferenciji za novinare.

Prema poslednjim podacima, u Srbiji su koronavirusom zaraženo 9.009 osoba. Borbu sa kovidom 19 izgubilo je 179 pacijenta. U poslednja 24 časa testirane su 6.703 osobe.

Izvor RTS

Comments

Pročitaj još