• Početna>
  • Vesti>

SL: Zabrinutost zbog učestalih napada ali i pasivnosti policije

Serija etnički motivisanih napada uperenih protiv Srba i njihove imovine u poslednjih nedelju dana uznemirila je naš narod na Kosovu i Metohiji, posebno zbog pasivnosti kosovske policije koja niti sprečava ove napade, niti se trudi da otkrije počinioce, zaključuje u saopštenju za javnost Srpska lista.

“Kao po pravilu više od dvadeset godina svaka politička nestabilnost se prebija po leđima srpskog naroda, posebno u sredinama gde su u manjini i gde je dominantno starije stanovništvo.

Srpska lista najoštrije osuđuje ova zlodela kao i nepostojanje minimuma odgovornosti kod albanskih lidera i dobrog dela međunarodne zajednice, odnosno njihovih ambasada, da podignu glas i osude ove napade. Nažalost, brine nas i ćutanje srpskih i albanskih nevladinih organizacija koje bi trebalo da štite i bore se za prava svih građana.

Aktuelni vršilac dužnosti ministra policije u Prištini Đelal Svečla umesto svog posla izgleda više voli da se slika na administrativnim prelazima na severu i izdaje specijalne dozvole za kretanje Aleksandru Jablanoviću, ali se nijednom nije potrudio da se da otkriju počinioce i bar da osudi napade nad Srbima ili da poseti lokalne policijske jedinice i zahteva od njih da obezbede mir i sigurnost našim građanima”, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica (saopštenje)

Comments

Pročitaj još