• Početna>
  • Vesti>

Popović učestvovao u akciji sadnje četinara i cveća u dvorištima osnovnih škola

Četinari i cveće u dvorištima osnovnih škola. Predsednik Popović učestvovao u akciji sadnje
Oko 70 sadnica četinara i preko 500 sadnica sezonskog cveća biće posađeno u dvorištima osnovnih škola u okviru projekta „Čist vazduh Gračanice“ koji sprovodi EU preko Omladinskog saveta a u saradnji sa opštinom Gračanica. Prve sadnice u dvorištu osnovne škole „Kralj Milutnin“ u Gračanici danas je posadio predsednik opštine Gračanica Srđan Popović.
Predsednik Popović zahvalio se omladincima na ovoj inicijativi da opštinu Gračanica učine lepšom i boljom .

„Pored toga što u ovoj teškoj situaciji u kojoj smo se našli voloneteri Omladinskog saveta aktivno pomažu staračkim domaćinstvima oni su našli vremena i da pokrenu ovu plemenitu akciju koja je nama veoma značajna a to je da se oplemeni prostor ispred naših škola. Već su završili u školi u Lapljem Selu danas su ovde. Meni je drago što sam mogao danas da budem deo ove akcije jer je nama veoma bitan taj segment zaštite životne sredine. Zahvaljujem se i kancelariji EU koja je podržala ovaj projekat. Verujem da će se ovaj projekat i proširiti a mi smo tu kao opština da podržimo svaku sličnu aktivnost“, kazao je Popović.

Direktor osnovne škole u Gračanici Vladimir Milkić zahvalio se opštini Gračanica i Omladinskom savetu na ideji a EU na pomoći i izrazio uverenje da će ovo biti od koristi mnogim generacijama koje dolaze.
Predsednik Omladinskog saveta Gračanice Dušan Borisavljević kazao je da je sadnja četinara i cveća deo projekta koji će biti sproveden u ove dve škole koje su najveće čime su, kako je kazao , želeli da daju svoj doprinos u zaštiti očuvanja vazduha i zdrave životne sredine.
„Ekologija i ubuduće treba da bude jedna tačka kojom svi treba da se bavimo i nadam se da će neki ljudi biti inspirisani našom akcijom i da će sami moći da pruže doprinos na istom polju“, rekao je Borisavljević.

Comments

Pročitaj još