• Početna>
  • Vesti>

Policijski čas najverovatnije od četvrtka do subote, penzioneri će imati više termina za šetnju

U Srbiji su koronavirusom zaražene 8.724 osobe. Od kovida 19 umrla su ukupno 173 pacijenta. Prema rečima epidemiologa, podaci ukazuju na smirivanje stanja. Policijski čas ovog vikenda trebalo bi da bude kraći i da traje od četvrtka od 18 do subote u 5 ujutru, a penzioneri će imati više termina za šetnju.

Epidemiolog dr Predrag Kon rekao je na konferenciji za medije o situaciji u vezi sa koronavirusom da podaci ukazuju na smirivanje stanja, ili čak i na gašenje virusa.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao za RTS da od bolesti i odluke lekara zavisi kada ćemo se vratiti normalnijem životu. Istakao je da ne isključuje mogućnost da se u toku sledeće nedelje ukine vanredno stanje i da posle toga nema policijskog časa.

Predsednik je obelodanio i koji će biti predlog mera za 1. maj, ističući da policijski čas počinje u četvrtak od 18 i da će trajati do subote u 5. U subotu i nedelju zabrana kretanja od 18 do 5 ujutru.

Takođe, naši najstariji sugrađani trebalo bi da dobiju više termina za šetnju.

Ministarka Zorana Mihajlović rekla je za RTS da u ponedeljak počinje međugradski saobraćaj i da je Ministarstvo napravilo protokole. 

Izvor RTS

Comments

Pročitaj još