Policija čeka Pacolija ispred aerodroma u Prištini

Kosovska policija saopštila je da će sačekati lidera Alijanse za novo Kosovo Bedžeta Pacolija ispred prištinskog aerodroma. Kako javlja “Koha”, očekuje se njegov dolazak iz Tirane.

Do sada je zbog pandemije svaka osoba koja je sletela u Prištinu, pod pratnjom kosovske policije, poslata u Studentski centar u karantin od 14 dana.

Pacoli je tražio da se to pravilo ne odnosi na njega, međutim, kosovsko Ministarstvo zdravlja danas je saopštilo da su pravila ista za sve.

Pacolija je pandemija koronavirusa zatekla u njegovoj kući u Švajcarskoj, odakle je privatnim avionom juče doputovao u Albaniju.

Ranije danas je savetnik lidera Alijanse za novo Kosovo Naim Murselji rekao za TV “Kljan Kosova” da se Bedžet Pacoli nalazi u Tirani, i na taj način demantovao tvrdnje da je kosovski predsednik Hašim Tači svojim automobilom prebacio Pacolija na Kosovo.

Tokom jučerašnjeg dana mediji su izveštavali da se Pacoli iz Albanije vratio na Kosovo sa Tačijem, što je izazvalo pravi verbalni rat između Samoopredeljenja i kosovskog predsednika.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još