• Početna>
  • Vesti>

Pet pozitivnih na koronavirus na severu Kosova, u Kosovskoj Mitrovici troje

U poslednja 24 časa na severu Kosova i Metohije registrovano je pet novoobolelih, troje iz Kosovske Mitrovice i po jedno lice iz Zvečana i Zubinog Potoka, saopštio je na konferenciji za novinare epidemiolog Dr Aleksandar Antonijević.

On dodaje da je izlečeno 4 lica i da su novooboleli osobe iz kontakata sa lakšom kliničkom slikom, ili su bez simptoma.

Do jučerašnjeg dana je testirano 995 lica od kojih su 102 obolela a ozdravilo je 56 lica dok je 8 lica preminulo.

U Kosovskoj Mitrovici se nalazi 41 obolela osoba (dve preminule), u Zvečanu 24 (1 lice preminulo), u Leposaviću 16 obolelih ( 4 lica preminula) i u Zubinom Potoku 21 obolela osoba (1 lice preminulo).

U Studentskom centru u Kosovskoj Mitrovici su smeštena 23 lica sa lakšom kliničkom slikom, 11 lica sa umerenom kliničkom slikom se nalaze u Kliničko-bolničkom centru Kosovska Mitrovica, 2 lica u KC Kragujevac i 2 lica u KBC “Dr Dragiša Mišović” u Beogradu.

Broj novoobolelih nije razlog za zabrinutost, ističe Antonijević, jer je po instrukcijama i zaključcima Vlade Republike Srbije, proširen obim testiranja, tako da je sada povećan broj testiranja osoba iz kontakta a pozitivni rezultati su, kako kaže Antonijević, uglavnom sa lakšom kliničkom slikom ili bez simptoma.

Antonijević je još jednom apelovao na građane da poštuju propisane mere i nose zaštitne maske i rukavice.

“Ovu situaciju moramo do kraja da prevaziđemo zajedno, a to znači da kao i do sada budemo disciplinovani, izlazimo van svojih domova samo ako imamo potrebe za tim, naravno sa zaštitnim maskama i rukavicama i molim vas da se ne opuštate za predstojeće praznike jer sve ide u dobrom pravcu i to možemo da pokvarimo nedisciplinom i olakim shvatanjem da smo to sve prevazišli” rekao je Antonijević.

Izvor, foto: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još