• Početna>
  • Vesti>

DSK danas čekaju finalizaciju dogovora sa Inicijativom ANK

Juče je Demokratski savez Kosova postigao koalicioni sporazum sa Alijanskom za budućnost Kosova i Srpskom listom, dok se danas očekuje da finalizuje sporazum sa Socijaldemokratskom inicijativom, ali i sa manjinskim strankama, kao i Alijansom za novo Kosovo.

Kandidat DSK za premijera, Avdulah Hoti, izjavio je da su pored ABK postigli sporazume o samoupravi sa brojnim zajednicama, uključujući i Srpsku listu.

Hoti je naglasio da će danas biti sklopljeni svi sporazumi sa Socijaldemlokratskom inicijativom, Alijansom za novo Kosovo i jednim delom zajednice.

Uprkos insistiranju, Hoti nije izneo dalje detalje o tome ko će biti ministri iz redova DSK.

„Danas smo zaključili veliki deo razgovora sa našim koalicionim partnerima. Zadovoljan sam sporazumom koji smo postigli sa ABK i drugim koalicionim partnerima. Principi na kojima smo zasnovali taj sporazum su vladin program DSK koji smo ranije predstavili. Takođe smo postavili kriterijume za zajedničko upravljanje, osiguravajući da zakon i red preovlađuju. Svi oni koji budu uključeni u kabinet moraće da ispune neophodne uslove u tom pogledu”, rekao je Hoti.

Comments

Pročitaj još