Dejan Pavićević u Gojbulji nakon novih incidenata

Seriji napada na Srbe i njihovu imovinu  u srpskim sredinama na Centralnom Kosmetu  nema kraja. Juče je usred bela dana grupa mlađih Albanaca  na zgradi osnovne škole u selu Gojbulja kod Vučitrna ispisali grafite “UĆK” i nacrtala albansku zastavu.

Povodom nastsalog incidenta, selo Gojbulja obišao je Dejan Pavićević koji je pomoćnik direktora Kancelarija za KiM i oficir za vezu Beograda u Prištini, i zajedno sa meštanima okrečio ispisane grafite.

“Ovo predstavlja čin mržnje, ovde je neko došao da divlja i da se iživljava i zastrašuje ovaj narod. O svemu je obaveštena međunarodna zajednica i institucija u Prištini. Očekujemo brzu reakciju od svih i pronalaženje počinioca ovih incidenata, koji su uznemirili preostale Srbe u Gojbulji” rekao je Pavićević.

Još jedno zlodelo zabeleženo je u selu Babin Most u opštini Obilić, gde su kriminalci prethodne noći  ukrali kompletnu poljoprivrednu mehanizaciju iz domaćinstva Ljiljane Milić .Na sreću  naišla je policijska patrola od koje su se lopovi uplašili i ostavili plen.

Sve ovo unelo je dodatno uznemirenje kod ovdašnjih  Srba, koji ovo tumače  kao direktnu pretnju i poruku da nemaju šta da traže na ovom području.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još