• Početna>
  • Vesti>

Danilu Tomaševiću iz Suvog Grla hitno potrebni trombociti

Jedanaestogodišnjem Danilu Tomaševiću iz Suvog Grla, enklave u opštini Srbica, koji po treći put boluje od leukemije i kojem je nedavno izvršena transplantacija koštane srži, hitno su potrebni trombociti. Mali Danilo se trenutno nalazi na lečenju u Beogradu.

Da biste bili dobrovoljni davalac trombocita, potrebno je da ispunjavate navedene uslove: da ste krvna grupa B (nije bitan Rh faktor), nalazite se u Beogradu, niste prehlađeni i niste bili prehlađeni u zadnjih 15 dana i ne pijete nikakve lekove. 

Takođe, za žene je dodatni uslov da nisu bile trudne (antitela koja se tada stvaraju u organizmu, mogu da naškode pacijentu, koji bi dobio takve trombocite) i žene moraju da imaju više od 65 kilograma. 

Ukoliko ispunjavate navedene uslove, potrebno je da se javite dr Predragu Slijepčeviću iz Udruženja “Leuka”, koje brine o osobama obolelim od leukemije, na broj telefona: 063 30 41 38, kako biste se sa njim dogovorili oko termina, jer je procedura davanja krvi takva da je koordinacija između lekara, Zavoda i Vas veoma važna. Vašim direktnim odlaskom stvarate nepotrebnu gužvu u Zavodu i otežavate rad.

Izvor Radio Kontakt Plus

Comments

Pročitaj još