• Početna>
  • Vesti>

“Pomoć i podrška Vlade Srbije u vreme epidemije veoma značajna za Srbe na KiM”

Pomoć i podrška Vlade Republike Srbije i Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Srbima na Kosmetu u vreme epidemije korona virusa uliva veliko poverenje, istakli su u Jutarnjem programu RTV Gračanica pomoćnik direktora Kancelarije za KiM i oficir za vezu u Prištini Dejan  Pavićević i direktor KBC u Gračanici prof. dr Bratislav Lazić.

Direktor KBC Priština –Gračanica prof. dr Bratislav Lazić rekao je da je situacija sa pandemijom korona virusa stabilna  na centralnom Kosmetu i da nema inficiranih.

„Zdravstveni sistem na KiM koji funkcioniše u sastavu zdravstvenog sistema Republike Srbije odlično funkcioniše. Epidemiološka situacija je stabilna i zahvaljujući stanovništvu, koje je prepoznalo ozbiljnost situacije i odmah poštovali sve preporuke lekara i pokazalo se da su disciplinovani. Aktuelna situacija sa padnemijom koronavirusa nije samo nadležnost državnih institucija već posao svih nas. Epidemija je iz faze stagnacije krenula sa popuštanjem, kojim će tempom to ići videćemo, ali ide u pozitivnom smeru i pokazuje nam da će se epidemija prevazići“, rekao je Lazić.

Pomoćnik direktora za KiM i oficir za vezu u Prištini Dejan Pavićević istakao je da je Kancelarija za KiM i Vlada Republike Srbije uvek uz svoj narod na Kosmetu, pa i danas kada se ceo svet bori sa pandemijom korona virusa.

„Kancelarija za KiM  preduzela je sve mere da zdravstveni sistem na KiM funkcioniše bez problema kada je u pitanju zaštitna oprema, dezinfekciona sredstva ali i pomoć za najstarije stanovništvo i socijalno ugrožene porodice. Niz aktivnosti smo preduzeli i omogućili pomoć i lekove gde je najpotrebnije i da stigne na vreme“.

Pavićević je u jutarnjim satima u KBC Priština -Gračanica dobrovoljno dao krv . „Krv je uvek deficitarna, ulazimo u sezonu leta kada se manje daje krv. Ovo je prilika da pozovem sve ljude koji mogu da daju krv i tako pomognu onima gde je potrebna, tako ćemo spasiti ljudske živote“, rekao je Pavićević.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još