Gračanica: Strogo zabranjeno paljenje guma i otpada

Odeljenje inspekcije opštine Gračanica u svom saopštenju povodom Međunarodnog prazniku rada, obaveštava javnost i meštane da je strogo zabranjeno paljenje guma i ostalog gumenog otpada te da će svako lice koje ne poštuje ovu meru biti kažnjeno u skladu sa zakonom i pravilnicima odeljenja inspekcije.

“Apelujem na sve građane da tokom prvomajskih prazika ne pale vatru na otvorenom prostoru, inspekcija će pojačati kontrole na terenu i svi koji budu prekršili zakon biće kažnjeni. Zakon o zaštiti vazduha strogo zabranjuje paljenje guma i svako lice koje počini takav čin biće sankcionisano“, rekao je direktor inspekcije Miloš Aritonović.

On podseća da paljenje guma na otvorenom ispušta ugljen-dioksid i druge opasne materije koje izazivaju ozbiljne zdravstvene probleme, zagađuju životnu sredinu i ugrožavaju život ljudi, te apeluje na sugrađane da to ne čine.

Aritonović kaže da je dodatni razlog u cilju očuvanja javnog zdravlja aktuelna epidemiolška situacija izazvana virusom Kovid 19 te da je to razlog više da se meštani uzdrže od obeležavanja Međunarodnog praznika rada na ovaj način.

Direktor opštinskog odeljenja inspekcije takođe podseća meštane da je svaki vid javnog okupljanja u postojećoj epidemiološkoj situaciji kažnjiv te da neće biti dozvoljen tradicionalni prvomajski uranak niti bilo kakvo okupljanje tim povodom.

Iz Odeljenja inspekcije pozivaju sve meštane da prijave neodgovorna lica.

Izvor: Opština Gračanica

Comments

Pročitaj još