• Početna>
  • Vesti>

Direktor Borbe za Radio K.Mitrovica: Uvek ćete imati podršku svoje matice

Zaposleni u kompaniji „Borba“ na čelu sa direktorom Andrijom Jorgićem poslali su zaštitnu opremu u vidu maski i rukavica zaposlenima u Radiju Kosovska Mitrovica, kako bi se što bolje zaštitili u borbi protiv koronavirusa.

Zaposleni u “Borbi” su od zaštitne opreme koju su imali odvojili kako bi pomogli tamo gde je najpotrebnije.

„Dali smo svim Kovid centrima i bolnicama, institucijama gde je bilo potrebno, u nekoliko call centara, kao što je stiglo i u Opštinu Kosovska Mitrovica i ono što je najvažnije za naš omiljeni radio, Radio Kosovska Mitrovica, rekao je u razgovoru za naš radio direktor “Borbe” Andrija Jorgić.

Časopis “Borba” posle 11 godina ponovo izlazi od marta ove godine, kao mesečnik, umetnosti, kulturi, modi, turizmu,.

„Posle mnogo godina neizlaženja, to je najmanje što smo mogli da učinimo i da uradimo kada je ovakav brend u pitanju, zato nam je i podnaslov Borba – Ime koje život znači. Borba u svim sferama, borba za život, za Kosovo i Metohiju, i to će biti večita borba. Ne bavimo sa politikom, pišemo o modi, kulturi, turizmu, i o onome čemu sa po našem mišljenu ne posvećuje dovoljna pažnja u medijima“ rekao je Jorgić i istakao da kulturnih događaja ima toliko da bi mogli da izlaze svakodnevno.

„Krenuli smo sa mesečnikom, sa tendencijom da u dogledno vreme pređemo na dvonedeljno izdanje. To je i naša podrška ćiriličnom pismu, i “Borba” mora da bude svima dostupna pod istim uslovima. Kultura nema cenu i naš primerak je besplatan“ kaže direktor časopisa Borba za Radio Kosovska Mitrovica.

Radio Kosovska Mitrovica ima našu punu podršku

Govoreći o opstanku štampanih medija i radija u vremenu razvoja interneta koji je omogućio veliki broj onlajn medija, čiji se broj svakodnevno uvećava, kaže da je međusobna podrška neophodna.

“Podvlačim još jednom, imate punu podršku i vi kao naš omiljeno radio. Znamo sa koliko problematike radite, ali se trudite da vaše slušaoce, što je vrlo bitno za naš srpski narod na Kosovu i Metohiji, pravovremeno i istinito informišete o svim događajima” rekao je Andrija Jorgić.

Za dve godine jubilej 100 godina Borbe – planirano otvaranje Muzeja medija

Za sto godina Borbe planiramo nešto što sam sa malo kim podelio, a podeliću sa vama, a to je da na stogodišnjicu Borbe otvorimo Muzej medija, koji bi trebalo da bude u zgradi Borbe. Biće posvećen svim onim informativnim kućama kojma ćemo dodeliti po jedan kutak, kako bi svi u sferi medija svoj kutak prilagodili i sebe predstavili onako kako misle da treba, posetiocima. Od samih bivših štamparskih mašina, kroz ceo put, do izlaska novine i dolaska do čitalaca” kaže Jorgić.

Naglašava da će prvom prilikom doći u Kosovsku Mitrovici.

“Doći ćemo kod vas da budemo vaši gosti i napominjem da ćete uvek imati podršku  svoje matice i rukovodstva Republike Srbije, i ne samo u moralnom delu, već možete da očekujete sve vrste pomoći i mi ćemo biti jedni od njih koji će učestvovati u svemu” poručio je Jorgić.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još