• Početna>
  • Vesti>

Spirić: Osuđujem svaki napad i nasilje, ali smatram sramnim napade na opštinu Kosovska Mitrovica

U trenutku kada sve institucije daju svoj maksimum u borbi protiv korona virusa apsolutno je nedopustivo da bilo ko napada na srpske institucije paušalnim ocenama i lažima, navodi predsednik PO Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić.

“Pre svega, kao predstavnik naše opštine najoštrije osuđujem svaki napad i osuđujem svako nasilje bez obzira na to ko su žrtve ili počinioci tog zlodela, i ne samo to već zahtevam od nadležnih organa da odgovorne pronađu i procesuiraju.

Sa druge strane smatram apsolutno sramnim napade na opštinu Kosovska Mitrovica i pokušaj da se na bilo koji način jučerašnji incident dovede u vezu sa našom institucijom koja u ovim vremenima nastoji da bude na usluzi svim građanima a posebno onim najugroženijim. Sam incident, po izjavama nadležnih, se desio van prostorija naše institucije” rekao je Spirić.

Navodi da jučerašnji slučaj ima više nepoznanica o kojima odgovor mora dati istraga. Obaveštava javnost da je zbog sprečavanja širenja korona virusa Zavod za javno zdravlje doneo odluku kojom se preporučuju da opštinske službe ne rade u zgradi opštine od 7 do 12 sati u periodu od 24.4. do 30.4. jer se u to vreme vrši kako navode dezinfekcija prostorija, jer “imamo jednog zaposlenog kod koga je dokazan korona virus”.

“U pomenuto vreme dakle naša opština nije mogla da pruža usluge građanima u prostorijama opštine, a naše službe su radile na terenu, kao što sam i ja lično bio u poseti gradilištu na kome se vrši gradnja stanova za građane uz “Samačkog bloka”

“Koristim priliku da još jednom zatražim da se ovaj slučaj podrobno ispita ali i da svako pokaže odgovornost za izgovorene reči, jer je apsolutno nedopustivo da se napada naša opština kao srpska institucija koja u ovim vremenima ima ogromnu odgovornost po pitanju podrške našim građanima.Bez obzira na ove besprizorne napade i klevete opština će nastaviti da bude servis građana i pruža podršku svima u borbi protiv korona virusa” zaključio je Spirić.

Podsetimo. juče je napadnuta ekipa RTV Puls u blizini Opštine Kosovska Mitrovica, objavio je Kosovo online, pozivajući se na Kontakt plus radio i N1.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još