Lončar: Nismo ni blizu kraja, poštujte mere

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar poručio je danas da bi vlada sa ove tačke gledišta preduzela iste mere u borbi protiv korona virusa, jer su one, kako kaže, dale rezultate, ali je uporozio da bi svako opuštanje moglo skupo da nas košta.

“Svi budući rezultati koje budemo imali zavisiće u najvećoj meri od nas samih”, rekao je Lončar na sednici Skupštine Srbije i dodao da treba shvatiti da je virus i dalje tu.

Kako je rekao, ako ne budemo poštovali mere i ubudcuhe, velika je verovatnoća da će biti nekih težih oblika, kompikacija, ili će, ne daj bože, neko završiti na respiratoru.

“Mislim da ova prica nije ni blizu kraja, zamolio bih vas da to imate na umu”, rekao je Lončar i dodao da bi sve moglo da padne u vodu i da niko zbog toga ne bi trebalo da se opušta.

On je dodao da su sve mere u prethodnom periodu donete kako bi se spasili ljudski životi i da se sačuva zdravlje građana, a rezultate, kaže, vidi cela Srbija.

Ministar je zahvalio svim medicinskim radnicima, ali i građanima koji su poštovali mere.

“Što se tiče napada na zdravstvene radnike, oni nemaju vremena da odgovaraju na to i nastaviće da se bave svojim poslom, a oni koji ih napadaju neka nastave”, rekao je Lončar.

Izvor: TANJUG

Comments

Pročitaj još