• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM Vlade Srbije osudila novo nasilje u Cernici i spaljivanje kuće porodice Cvetković

“Današnje spaljivanje porodične kuće Cvetkovića u Cernici poslednji je u nizu napada na srpsku imovinu u južnoj pokrajini u poslednjih nekoliko dana, i zahtevamo od nadležnih organa da preduzmu najodlučnije mere kako bi zaustavili ovaj talas nasilja i kaznili počinioce”, saopšteno je iz Kancelarije za KiM Vlade Srbije.

“U poslednjim nedeljama bilo je mnogo pozitivnih primera srpsko-albanske saradnje u borbi protiv zajedničkog neprijatelja koronavirusa, i ne sme se dopustiti da nečoveštvo koje stoji iza ovog i svih prethodnih napada na srpsku imovinu postane nešto po čemu ćemo pamtiti ove teške dane.

Činjenica je da ekstremizam na Kosovu i Metohiji cveta u vreme političke nestabilnosti, i zato je važno da se, kako u cilju efikasne borbe protiv epidemije, tako i u cilju stvaranja bezbednog okruženja za sve žitelje naše južne pokrajine, uzroci nestabilnosti što pre otklone.

Još jednom najoštrije osuđujemo sve one koji ovo vreme izazova za celo čovečanstvo koriste da, posežući za nasiljem, zadovolje svoje šovinističke ili koristoljubive interese”, stoji u saopštenju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još