• Početna>
  • Vesti>

Hoti: Sporazum će biti zaključen sutra, AZBK deo koalicije

Kandidat Demokratskog saveza Kosova za premijera Avdulah Hoti izjavio je da će sutra biti zaključen koalicioni sporazum između te stranke, Alijanse za budućnost Kosova, Socijaldemokratske inicijative, Srpske liste i Alijanse za novo Kosovo – stranke koja je danas potvrdila da će biti deo koalicije.

“Verujem da ćemo sutra zaključiti sporazum i izaći sa sastavom nove vlade. U nekim od koalicionih partija usaglašavamo imena ministara, ali i sa principima upravljanja, jer je to od suštinskog značaja za mene”, istakao je Hoti.

Iako je bilo promena u stavu Alijanse za novo Kosovo o koaliciji, Hoti je danas rekao da će ta stranka biti deo koalicije.

Poručio je i da će, čim budu spremni, poslati pismo kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju da imaju većinu.

Hoti je rekao da veruje da će vrlo brzo svi sporazumi biti sklopljeni i da će se pojaviti pred poslanicima da glasaju za novu vladu.

“Sa zadovoljstvom mogu reći da su razgovori završeni, jer je dogovor postignut ranije. Verujem da su to sporazumi koji uzimaju u obzir specifičnu težinu svakog od koalicionih partnera. Svesni smo da ćemo preuzeti vladu u vrlo teškoj situaciji s pandemijom, sa potrebom da se brzo interveniše u ekonomiji i obnove prijateljstva koja su povređena posljednjih sedmica i meseci”, rekao je on.

Hoti je dodao su takođe svesni izazova, ali da su spremni s odličnim timom.

“Verujem da ćemo sutra zaključiti sva pitanja i doći do sastava nove vlade”, rekao je Hoti i naglasio da su se sreli sa nekim od partnera, da dovršavaju detalje i da će Alijansa za novo Kosovo takođe biti deo ove vlade.

Izvor: RTK2

Comments

Pročitaj još