• Početna>
  • Vesti>

Opština Štrpce i “Akva Breza” donirali vodu Studentskom centru i KBC u Severnoj Mitrovici

Opština Štrpce i “Akva Breza” donirali vodu Studentskom centru i KBC u Severnoj Mitrovici

Donacija u vidu flaširane vode, koju su za potrebe obolelih od koronavirusa, obezbedili čelnici Opštine Štrpce i fabrika vode „Akva breza“, dostavljena je danas Studentskom centru „Priština“ i Kliničko–bolničkom centru u Severnoj Mitrovici.

Tu vrednu pomoć čelnicima institucija u kojima se leče oboleli od kovod–19 uručili su gradonačelnik Opštine Severna Mitrovica Goran Rakić i načelnik Kosovsko – mitrovačkog okruga Slavko Simić.

„Ova donacija je stigla upravo onima kojima je u ovom trenutku i najpotrebnija i zato se zahvaljujemo čelnicima Opštine Štrpce, pre svega gradonačelniku Bratislavu Nikoliću i fabrici ,Akva breza‘. Deo donacije koja podrazumeva osam tona flaširane vode, različite litraže, podeljena je Studentskom domu gde su smešteni oboleli sa lakšom kliničkom slikom, a ostatak Kliničkom centru“, rekao je Rakić.

Zahvalnost donatorima uputila je i direktor Studentskog centra „Priština“ u Severnoj Mitrovici Dragana Antonijević.

„Zahvaljujem se, pre svega na humanom gestu i empatiji koju ovakvim donacijama pokazuju za svoje bližnje. Svi smo na istoj liniji i svi se borimo protiv iste pošasti i zato verujem da ćemo istrajati u toj borbi“, rekla je Antonijević.

Trenutak kada svi treba da budemo solidarni i humani prepoznali su i u Fabrici flaširane vode „Akva breza“ koja je, prema rečima izvršnog direktora Raška Milenkovića spremna da pomogne dok god bude potrebe za tim.

„Nadamo se da ćemo ovom donacijom od 17 paleta flaširane vode doprineti da se situacije u Studentskom centru i KBC – u olakša. Nastavićemo sa ovakvim akcijama ukoliko bude potrebe, ali se nadamo da će se situacija rešiti i da će ovakvo stanje uskoro biti završeno“, rekao je Milenković.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još