Napadnuta ekipa RTV Puls u Severnoj Mitrovici

Ekipu RTV “Puls” iz Šilova napale su četiri maskirane osobe, potvrdio je “Kontakt plus” radiju portparol Kosovske policije za region Sever Branislav Radović. Udruženje novinara Srbije i njegov ogranak na Kosovu osudili su fizički napad na direktora RTV Puls iz Šilova Nenada Milenkovića i zatražili da policija hitno utvrdi ko su napadači, nalogodavci i šta su motivi ovog napada, preneo je N1.

Direktor RTV Puls Nenad Milenković je rekao da su ga četiri maskirane osobe tukle rukama i nogama, nanevši mu telesne povrede.

“Stigao sam ispred zgrade opštine, gde su me čekale maskirane osobe, oduzele mi dokumentaciju i počele da me tuku rukama u predelu glave i tela, ponavljajući pitanja – ko te poslao i što si došao”, rekao je Milenković.

On ističe da je u opštinu krenuo kako bi predao dokumentaciju vezanu za Poziv za javnu nabavku.

“Očigledno da se to nekome nije sviđalo”, rekao je direktor RTV Puls.

Dodao je da je posle medicinskog zbrinjavanja otišao u policijsku stanicu, gde je dao izjavu. Baza policijske stanice Mitrovica Sever obaveštena je jutros oko 9.37 časova da je u blizini zgrade Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica napadnuta novinarska ekipa RTV Puls.

Istraga je u toku, rečeno je iz policijske stanice Mitrovica Sever.

UNS: Hitno utvrditi ko su napadači

Udruženje novinara Srbije i njegov ogranak na Kosovu osuđuju fizički napad na direktora RTV Puls iz Šilova Nenada Milenkovića i traži da policija hitno utvrdi ko su napadači, nalogodavci i šta su motivi ovog napada.

Milenković je UNS-u rekao da su ga četiri maskirane osobe presrele i fizičke napale ispred ulaza u zgradu opštine Kosovska Mitrovica i oduzele mu projektnu dokumentaciju koju je nameravao da preda na konkurs za javne nabavke.

On je rekao da nije bio na novinarskom zadatku i da je slučaj prijavljen policiji. Inače, RTV Puls iz Šilova, čiji je Milenković direktor, članica je “Mreže most” i kroz kablovske mreže pokriva celu teritoriju Kosova.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još