• Početna>
  • Vesti>

Ministarstvo za zajednice i povratak: Najugroženijima na severu Kosova uručena pomoć

Podeljena je pomoć najugroženijim porodicama na severu Kosova koju je Ministarstvo za zajednice i povratak prošle nedelje uputilo u četiri opštine. Više desetina volontera i opštinskih zvaničnika je u prethodnih nekoliko dana uspešno podelilo 10,9 tona hrane i oko 7.500 komada sredstava za higijenu ugroženima iz opštine Severna Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić.
„300 prehrambenih i 300 higijenskih paketa koje smo prošle nedelje predali gradonačelnicima severnih opština su i zvanično uručeni onima kojima su bili namenjeni, a ličnim učešćem u raspodeli paketa pojedini gradonačelnici su dokazali da im je itekako stalo do onih kojima je pomoć najpotrebnija u teškim vremenima“, konstatovao ministar za zajednice i povratak, Dalibor Jevtić.

U Severnoj Mitrovici i Zvečanu je pomoć uručena u po 93 porodice, dok je u Zubinom Potoku i Leposaviću u toku ove akcije pakede dobilo po 57 porodica.
Ovo je druga faza raspodele pomoći pod sloganom „DA POBEDI ŽIVOT“, kojom je pomognuto 300 porodica ili 1068 osoba, a među njima su: povratnici, interno raseljena lica koja žive u kolektivnim centrima, starije osobe, samohrani roditelji, višečlane porodice, osobe sa invaliditetom, korisnici socijalne pomoći i pripadnici nevećinskih zajednica u ovim opštinama.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica, saopštenje

Comments

Pročitaj još