• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Pet novoobolelih lica, ukupno 94 u srpskim sredinama

?????????????????????????????????????????????????????????

Pet novoobolelih u srpskim sredinama na KiM, ukupno do danas 94 obolele osobe, 43 izlečene, a 6 je umrlo, današnji je bilans pandemije korona virusa koji je postavljen na Instagram nalogu direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića.

Obolele osobe su iz Kosovske Mitrovice (37), Zvečana (23), Leposavića (14), Zubinog Potoka (20). Oboleli su smešteni u KBC Kosovska Mitrovica (10), Studentski centar u Kosovskoj Mitrovici (30), KC Kragujevac (3), KBC ‘Dr Dragiša Mišović’ Beograd (2).

Pet novoobolelih su iz Leposavića dva, Kosovske Mitrovice, Zvečana i Zubinog Potoka po jedno.

Četiri lica su izlečena, tri iz Zubinog Potoka i jedno iz Leposavića.

Od juče su testirana 22 lica iz opština Kosovska Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić, a do sada je ukupno testirano je testirano 885 lica.

U Prištini, Kosovu Polju i Lipljanu u protekla 24 časa nije bilo pregleda u KOVID-19 ambulanti.

Na Đurićevom Instagram nalogu navodi se i da se radi na utvrđivanju kontakata svih zaraženih lica, te da su u opštinama Zvečan, Gnjilane, Istok, Štrpce i Kosovska Kamenica dopremljeni lekovi, hrana i zaštitne maske i rukavice.

“U opštini Zvečan obezbedili smo i veće količine asepsola i medicinskog alkohola za Dom zdravlja i kompleks Rajska banja i natrijum hipohlorid za JKSP Zvečan. U Gračanici za 50 socijalno ugroženih porodica i danas smo obezbedili hleb”, navedeno je na Instagram nalogu Marka Đurića.

Izvor: TV Most / Tanjug

Comments

Pročitaj još