Pomoć iz Italije Udruženju roditelja “Podrži me”

Udruženju roditelja dece sa posebnim potrebama “Podrži me“ danas je dopremljena pomoć iz Italije. Organizacija A.S.V.I. iz Italije već godinama pomaže Udruženje , a pomoć nije izostala ni sada u ovoj kriznoj situaciji kada se ceo svet bori protiv korona virusa.

Udruženje roditelja dece sa poteškoćama u razvoju “Podrži me” u Kosovskoj Mitrovici postoji poslednje tri godine i broji 144 člana. Mnoge su organizacije i pojedinci pomagali ovo udruženje, a jedna od njih je humanitarna organizacija A.S.V.I. iz Italije. Da bi se pomoć diopremila do udruženja pomogla je opština Severna Mitrovica.

Organizacija A.S.V.I. iz Italije već godinama pomaže Udruženje roditelja “Podrži me”, a pomoć nije izostala ni sada u ovoj kriznoj situaciji kada se ceo svet bori protiv korona virusa.

“Meni je jako drago da su se i u ovom teškom trenutku setili naših porodica i organizovali da nam se pomoć dopremi. Ja sam se obratila Adrijani Hodžić i velika zahvalnost njoj i volonterima koji su dostavili pomoć”, kaže za TV Most Ivana Rakić, predsednica udruženja „Podrži me“.

Glavna izvršna službenica opštine Severna Mitrovica Adrijana Hodžić ističe da je opština Severna Mitrovica samo logistička podrška, da pomoć stigne na adrese na koje je trebalo da stigne i ranije.

“Onog momenta kada smo saznali da se sa ovakvim problemom suočava Udruženje roditelja, mi smo se svim svojim kapacitetima logistički i volonterski potrudili da pomognemo, znači svi službenici opštine Severna Mitrovica bili su aktivni. Smatram da svi zajedno možemo biti zaista jako ponosni zato što je ovo jedna humanitarna akcija i obećavam da ćemo to činiti i ubuduće”, rekla je Hodžić.

Iako dosta otežano zbog trenutne situacije, Udruženje funkcioniše.

“Mi se prosto borimo da sa našim porodicama budemo nonstop u kontaktu, putem skajpa, viber mreže gde smo svi u grupama, i moram da pohvalim psihologe koji rade sa roditeljima i daju podršku majkama kojima je ova situacija teška ”, kaže Rakić.

Od samog osnivanja Udrženje je velika pomoć i podrška roditeljima dece sa poteškoćama u razvoju.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još