• Početna>
  • Vesti>

Kurti smenio svog savetnika nakon izjave o zločinima OVK

Kosovski premijer, Aljbin Kurti, smenio je svog političkog savetnika Škelzena Gašija nakon njegove jučerašnje izjave da su „pojedini pripadnici OVK vršili ratne zločine“, koja je izazvala lavinu negativnih komentara u Prištini.

„Neke njegove jučerašnje izjave imale su pogubne posledice za dobar rad aktuelne vlade. Mislim da je bolje da debatu u koju je on umešan ne vodi sa mesta mog savetnika“, poručio je Kurti u objavi na Fejsbuku.

Kurti se zahvalio na doprinusu sada već bivše savetniku, uz poruku da „ceni kritičko razmišljanje“.

„Postoji toliko mnogo stvari oko kojih se slažemo u sadašnjosti, postoje i stvari oko kojih se iz prošlosti ne slažemo. Gospodin Gaši nije lak sagovornik. Iz ove poteškoće sam to naučio“, dodao je Kurti.

Savetnik kosovskog premijera, Aljbina Kurtija, Škeljezen Gaši juče je u emisiji Frontal na T7 izjavio da bi svi koji su počinili zločine tokom rata trebalo da budu kažnjeni.

Rekao je da su pojedini „pripadnici OVK počinili zločine nad nedužnim civilima“, i da se ovi navodi nalaze u izveštajima međunarodnih organizacija, a da „Dik Marti nije antialbanac“.

Ubrzo su usledile mnogobrojne negativne reakcije u kosovskoj javnosti, pozivi da Gaši da ostavku, kao i da tužilaštvo pokrene istragu.

Među onima koji su tražili ostavku Gašija su i dva čelnika Samoopredeljenja.

Ova izjava naišla je na osudu veterana OVK koji zahtevaju od tužilaštva da pokrene istragu, kao i zvaničnika mnogih političkih partija na Kosovu.

Izvor: Kossev

Foto: Radio Kontakt Plus

Comments

Pročitaj još