• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Nabavljeni i distribuirani lekovi i hrana za opštine Gnjilane, Istok i Zvečan

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić napisao je u dnevnom izveštaju objavljenom na Instagram nalogu da su za građane opština Gnjilane, Istok, Zvečan nabavljeni i distribuirani neophodni lekovi i hrana.

“U Leposaviću smo uspešno odgovorili na 173 zahteva za nabavku lekova i hrane, takođe smo obišli i 12 romskih porodica u selu Kamen i 5 albanskih porodica u selima Šaljska Bistrica, Košutovo i Ceranja i podelili im pakete pomoći”, dodao je Đurić.

Prema njegovim rečima u opštini Zubin Potok obezbedili su 50 paketa pomoći za porodice ratnih vojnih invalida i ratnih veterana.

“U opštini Kosovska Kamenica nabavili smo i podelili lekove i pakete pomoći za 152 porodice. U Gračanici za 50 socijalno ugroženih porodica i danas smo obezbedili hranu i lekove”, istakao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

U današnjem dnevnom izveštaju Đurić je o zdravstvenoj situaciji na Kosovu i Metohiji naveo da je u poslednjih 24 sata u srpskim sredinama jedna osoba iz Leposavića obolela od koronavirusa.

“Do danas je obolelo 88 osoba, izlečeno je 36, a preminulo je 5 lica. Oboleli su iz Kosovske Mitrovice (35), Zvečana (22), Leposavića (12), Zubinog Potoka (19). Oboleli su smešteni u KBC Kosovska Mitrovica (11), Studentski centar Kosovska Mitrovica (31), KC Kragujevac (3), KBC ”Dr Dragiša Mišović” Beograd (2).

Tri lica su izlečena: 1 iz Zubinog Potoka i 2 iz Kosovske Mitrovice. Testirano 40 lica (do sada ukupno 823 lica) iz opština Kosovska Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić. U Prištini, Kosovu Polju i Lipljanu u protekla 24 časa bio je 1 pregled u kovid-19 ambulanti. Radimo na utvrđivanju kontakata svih zaraženih lica”, napisao je Đurić.

Izvor: Kosovo Online

Foto: Večernje novosti

Comments

Pročitaj još