Časovi baleta od sutra na RTV Kim i TV Puls

Škola baleta u Gračanici organizovala je časove za svoje polaznice i tokom pandemije izazvane koronavirusom. Od ove subote časovi će se emitovati na našoj televiziji.

Škola baleta u Gračanici koju pohađa blizu 90 malih balerina sa centralnog Kosova obustavila je rad u prostorijama Doma kulture zbog vanrednih mera uvedenih zbog pandemije koronavirusa.

Kako bi ostale u formi, nastavnik baleta Nikola Korać i Dom kultura Gračanica su za svoje polaznice organizovali online časove. Male balerine su do sada časove pratile preko računara ili mobilnih telefona.

Međutim, predstavnici Doma kulture, Škole baleta i RTV Kim postigli su dogovor o emitovanju časova na našem programu.

Svake subote od 18 sati na RTV Kim će biti emitovani časovi baleta.

“Kako nas je sve prekinula i paralisala ova pandemija virusa, znajući situaciju i na Kosovu i u Gračanici gde držim časove u Školi baleta, znajući da su deci trenutno onemogućene skoro sve aktivnosti koje su do sada imali, i muzička škola, i časovi jezika i dr, nisam želeo da moje balerine ostanu bez časova baleta, iako nas je zadesilo sve u pripremi završnog koncerta. Želeo sam da nastavimo rad, ali u vidu lekcija “na daljinu” koje samostalno pripremam za svaku grupu od 3 do 15 godina. Lekcije su identične kao čas, samo što nisam prisutan uživo. Svake subote imaju nov mterijal za vežbanje kako bi ostale u formi, a pre svega da ne razmišljaju o stanju koje nas je zadesilo”, kazao je Nikola Korać za RTV Kim.

Korać kaže da Škola baleta i Dom kulture u Gračanici nisu želeli da zaborave ni balerine iz Baletskog studija u Šilovu, pa će i tamošnje polaznice, njih 33, pratiti časove putem lokalne televizije Puls.

Izvor RTV KIM

Comments

Pročitaj još