• Početna>
  • Vesti>

“U Zvečanu danas podeljeno 700 džakova brašna, medicinska oprema, lekovi i pelene”

U opštini Zvečan podeljeni su lekovi i pelene za 180 lica, 700 džakova brašna, 1.000 litara medicinskog alkohola za javne ustanove i medicinska oprema za zdravstvene ustanove, saopštio je večeras Marko Đurić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Đurić u svom dnevnom izveštaju o situaciji na KiM objavljenom na društvenoj mreži Fejsbuk navodi i da su u opštini Zubin Potok podeljeni paketi pomoći porodicama ratnih vojnih invalida i ratnih veterana.

“U Leposaviću smo odgovorili na 170 zahteva za nabavku lekova i hrane, a takođe smo obišli i bošnjačke porodice u selima Rvatska, Kaljin i Vrbe i podelili im pakete pomoći”, dodao je Đurić.

Kazao je i da je u saradnji sa Crvenim krstom organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi, za potrebe KBC Priština sa privremenim sedištem u Gračanici.

“U opštini Peć dopremili neophodne lekove za 6 pacijenata. U opštinama Klina, Istok, Obilić, Štrpce i Kosovska Kamenica nabavili smo i podelili lekove, zaštitne maske i rukavice”, dodao je Đurić.

Đurić je kazao i da su u Gračanici za 65 socijalno ugroženih porodica obezbeđeni hrana i lekovi, kao i da su u opštini Gnjilane distribuirani lekovi i hrana građanima.

Izvor: Radio Kontakt plus

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju


Comments

Pročitaj još