• Početna>
  • Vesti>

Na severu Kosova i Metohije registrovan jedan novooboleli, dvoje izlečeno

U poslednja 24 časa u sredinama sa većinski srpskim stanovništvom registrovan je jedan slučaj zaraze korona virusom dok su dva lica izlečena, saopštio je na konferenciji za medije ispred Zavoda za javno zdravlje epidemiolog Aleksandar Antonijević.

Novoobolelo lice je iz Zvečana a dva izlečena pacijenta su iz Zvečana i Zubinog Potoka.

Od početka uzorkovanja do jučerašnjeg dana, testirano je 788 lica od čega je 87 obolelih, 33 izlečena pacijenta i 5 preminula lica.

Jutros je poslato 46 uzoraka, čiji se rezultati očekuju večeras, dodaje Antonijević.

U Kosovskoj Mitrovici se nalazi 35 obolela pacijenta, 12 je izlečeno a jedan preminuo, u Zvečanu je 22 obolelih, 12 je izlečeno a jedan preminuo, u Leposaviću 11 oblelih i 4 izlečena dok su 3 osobe preminule, u Zubinom Potoku je 19 obolelih i četiri izlečena pacijenta.

U Studentskom centru u Kosovskoj Mitrovici smeštena su 34 pacijenta sa lakšom kliničkom slikom, u KBC- Kosovska Mitrovica se nalazi 11 pacijenata sa umerenom kliničkom slikom, 2 pacijenta se nalazi u KC Kragujevac i 2 lica u KBC “Dr Dragiša Mišović” u Beogradu.

Antonijević je još jednom apelovao na građane da poštuju propisane mere, drže socijalnu distancu, nose zaštitne maske i rukavice, da ne izlaze iz svojih domova bez preke potrebe i da se, ukoliko osete simptome, jave dežurnim lekarima.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još