Kurti: Ne mogu zaustaviti proteste građana

Vršilac dužnosti premijera Aljbin Kurti je, u vezi sa pozivima na društvenim mrežama na proteste 4. i 5. maja (protiv formiranja nove vlade), rekao da ne može sprečiti građane da se izraze, ali je dodao da Pokret Samoopredeljenje nije organizovao nikakve proteste.

Kurti je na konferenciji za štampu naglasio da je zemlja u stanju pandemije i treba da se poštuju odluke Ministarstva zdravlja, kao i saveti lekara i stručnjaka Nacionalnog instituta za javno zdravlje.

“Nisam ovde da zaustavim proteste građana. Moramo shvatiti da nije 1990. godina kada su protesti zaustavljeni, već 2020. Nisam ovde da zaustavim proteste građana, već sam da im služim prema našem programu, fokusiran na borbu protiv pandemije Covid -19. Nemam vremena da pratim društvene mreže i ne nam kakve pozivi se tamo upućuju. Ali znam da Pokret Samoopredeljenje, na čijem sam čelu, nije organizovao taj protest. Protest nije monopol Pokreta samoopredjeljenja. Sve dok ima građana i ljudi, postojaće protesti. Kao premijer, nisam ovde da se bavim protestima, niti ih pozivam da ih organizuju. Tu sam da poštujem Ustav i zakon i da radim po programu koji svakodnevno služi građanima”, naglasio je Kurti.

Dalje je naglasio da ne može sprečiti građane da protestuju, jer kako je rekao “nije diktatorski predsednik”.

Izvor: RTK, RTK 2

Foto: RTK

Comments

Pročitaj još