• Početna>
  • Vesti>

Biševac: Srbija na KiM-u ima mladost koja će predstavljati intelektualnu elitu u periodu koji dolazi

Student prorektor Univerziteta Priština sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici Nemanja Biševac rekao je za program Radio Kosovske Mitrovice da su kao i svih prethodnih godina imali velike planove na ovaj dan, i hteli da to bude cela studijska nedelja sa nizom manifestacija, događaja i humanitarnih akcija.

“Međutim, zbog pandemije koja je zadesila sve ponašamo se u skladu sa preporukama Vlade Republike Srbije. Neće biti velike proslave obeležićemo skromno , jednostavno čestitkama našim kolegama sa željom da se čuvaju, da budu zdravi, da sačuvaju svoje bližnje da bismo se na taj način što pre vratili svojim redovnim studentskim aktivnostima, da se što pre sretnemo sa svojim studentima, i da nastavimo da razvijamo naš univerzitez kako smo to radili u prethodnom periodu i da dočekamo nove brucoše”.

Biševac ističe da su studenti pištinskog univerziteta uključeni u rad svih volonterskih timova na Kosovu i Metohiji.

“Prvog dana smo posali spisak od preko 100 studenata za sve srpske sredine. Ponosan sam na sve studente. Prvo što su zaštitili svoje zdravlje, što se ponašaju maksimalno odgovorno, drugo što su uzeli učešće u svim volonterskim akcijama kako bi pomogli najugroženijem delu stanovništva. Zahvalan sam im zato što su prepoznali trenutak, bez ičijeg poziva sami su se javili i prijavljivali za volontiranje. Još jednom smo pokazali da Srbija za svoju mladost na Kosovu i Metohiji ne mora da brine, da osim što ima mladost koja je patritoski vaspitana, ima i mladost koja će predstavljati intelektualnu elitu u periodu koji dolazi za nas” istakao je Biševac.

Izvor, foto: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još