Rakić: Srpska lista protiv novih izbora

Predsednik Srpske liste Goran Rakić rekao je na sastanku predstavnika parlamentarnih stranaka sa predsednikom privremenih prištinskih institucija Hašimom Tačijem da njegova stranka za sada ne podržava nove izbore.

“Zahvaljujem se i pozdravljam sve prisutne, pre nego što iznesem naš stav želeo bih da se osvrnem na stav gospodina Veseljija, želim da sve prisutne uverim, da podsetim da Srbija nije neprijateljska zemlja nikome, da Srbija želi saradnju sa svima naročito sa ljudima u okruženju, a i šire. Što se tiče stava Srpske liste, bićemo konstruktivni. Mi nismo za nove izbore u vreme pandemije kovid-19, jer smo svi zajedno u toj borbi protiv virusa i mislim da treba da ostanemo zajedno , naročito jer nas očekuju i veoma teški ekonomski trenuci. Ponavljam još jednom da nismo za nove izbore, bićemo konstruktivni i učestvovaćemo u podršci institucijama”, rekao je Rakić.

Protiv novih izbora izjasnila se većina stranaka, koje su prisustvovale sastanku, dok je Pokret Samoopredeljenje insistirao na održavanju novih izbora.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još