• Početna>
  • Vesti>

Kosovska policija: Četiri obijanja u Leposaviću i pretnja u Mitrovici

Kosovska policija saopštila je danas da su zabeležena četiri slučaja obijanja u Leposaviću i pretnja u Severnoj Mitrovici.

Policijska stanica u Leposaviću, 20. aprila u 15:30h, dobila je informaciju da su N.N. lica neovlašćeno ušla u dve vikendice, u selu Borčane.

„Odlaskom na lice mesta, patrola je u zaseoku Ladovo zatekla žalioca, koji je potvrdio da je njegova vikendica obijena. Polomljeno je staklo na ulaznim vratima vikendice, unutar prostorija je primećena premetačina, a polomljen je i TV marke Fox“, precizirao je za Radio Kontakt Plus, poručnik Branislav Radović, regionalni portparol Kosovske policije.

Oštećen je Srbin Lj.M. (1964.), sa prebivalištem na Kosovu. Prema rečima žalioca, ništa nije otuđeno iz njegove vikendice.

Još jedno krivično delo oštećenje imovine, registrovano je takođe u istom mestu. Obijena je vikendica koju koristi Srbin B.A. (1975.), čije je prebivalište na Kosovu.

Radović kaže da su obijena ulazna vrata, izvršena premetačina, ali da ništa nije otuđeno.

Takođe, u zaseoku Rucmance, obijene su još dve porodične kuće, čiji vlasnici nisu bili prisutni, naveo je Radović.

“Od meštana je dobijena informacija da vlasnici žive i rade na teritoriji Republike Srbije. Vlasnicima je poručeno da naknadno dođu u policijsku stanicu radi davanja izjava i utvrđivanja eventualne štete”, dodao je Radović.

Isto tako, u opštini Leposavić, u selu Vuča, došlo je do još jednog obijanja vikendice.

Srpkinja je obijanje vikendice prijavila telefonskim putem policiji, 21. aprila oko 13h.

Kako je navela, informaciju je dobila od svog rođaka koji živi u neposrednoj blizini te vikendice.

Istražna jedinica Kosovske policije izašla je na teren i obavila uviđaj.

“Primećeno je da su ulazna vrata na vikendici obijena i da je izvršena premetačina. Vlasnica sa sigurnošću ne zna da li je nešto otuđeno iz iste, a daljom istragom će se utvrditi činjenično stanje i eventualna šteta”, kazao je Radović.

Dežurni tužilac je ovaj slučaj okarakterisao kao teška krađa i on ide u redovnu proceduru.

S druge strane, u Severnoj Mitrovici zabeleženo je zastrašivanje.

Krivično delo uznemiravanja registrovano je 21. aprila oko 14:30h, kada je žalilac A.S. (1981.) došao u policijsku stanicu u Severnoj Mitrovici da prijavi slučaj.

“Kazao je da je istog dana na svom mobilnom telefonu dobio sliku, odnosno poster TV serije ‘Južni vetar’, na kojem se nalazio i njegov lik. S obzirom na to, da je reč o kriminalističkoj seriji, žalilac je osetio strah i uznemirenje i o svemu je obavešten dežurni tužilac koji je naložio da se slučaj otvori u redovnom postupku i okarakateriše kao uznemiravanje”, kazao je Radović.

Izvor: Radio Kontakt Plus

Foto: Radio Kontakt Plus

Comments

Pročitaj još