• Početna>
  • Vesti>

U Srbiji je potvrđeno još 260 slučajeva koronavirusa, preminulo 5 pacijenata

Prema poslednjim podacima u Srbiji je potvrđeno 260 slučajeva koronavirusa. Preminulo je pet pacijenata. Zahvaljujući trenutnoj epidemiološkoj slici i podacima od prethodnih nekoliko dana, moguće je, kažu stručnjaci, ublažiti neke mere zaštite od virusa.

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da je popuštanje mera racionalna odluka, koja ne uključuje masovnije okupljanje.  

“Mi moramo pokrenuti život “, rekao je doktor Kon i dodao da je policijski čas naglo osvestio ljude da moramo poštovati mere. 

 od danas novinari mogu prisustvovati redovnim konferencijama za medije u Palati Srbija svakog dana u 15 časova.

Epidemiolog Predrag Kon kaže za RTS da se kraj epidemije koronavirusa može očekivati od 10. do 12. nedelje, kao i da nam pre toga predstoji ukidanje vanrednog stanja. Imamo pred sobom još određene praznike i vremena kada se uobičajeno okupljamo, realno je očekivati da se tek posle toga potpuno ukine vanredno stanje, poručuje Kon. 

U Kliničkom centru Srbije otvorena je nova laboratorija za testiranje uzoraka na koronavirus “Vatreno oko”, koja će raditi 2.000 testova dnevno.

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da se jasno vidi da virus popušta, ali da će se testiranje i dalje povećavati. “Jedno po jedno ćemo testirati i oslobađati obruč oko virusa”, rekao je Kon.  

Naveo je da je za danas planirano da se iz privremenih bolnica otpusti oko 300 ljudi.  

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još