• Početna>
  • Vesti>

Šesta nedelja “kulture u doba korone” DK “Gračanica” uglavnom posvećena najmlađima

U toku šeste nedelje programa „Kultura u doba Korone“koju Dom kulture “Gračanica” zbog Vaskrsa, počinje od srede, publici će biti ponuđeni raznoliki sadržaji.
Svi programi počinju u 18 časova na fejsbuk stranici Doma kulture.

Sreda, 22. 4. 2020.

Pozorišna predstava „Uspavana lepotica“ nastala po tekstu i u režiji Radmile Knežević. Podsetite se kako se postaje princeza i na koji način svaka kuća u kojoj vladaju ljubav i sloga može da postane dvorac? Uspavana lepotica je predstava o odrastanju jednog deteta; o prijateljstvu, lepom ponašanju, obrazovanju, ali i o tome da je za ljubav potrebno nešto više od poljupca a to je, čarobna i zaboravljena reč „izvini“. Publici će se pre početka predstave obratiti glumica Jasmina Stojiljković.

Četvrtak, 23. 4. 2020.

Prikazivanje pobedničkog filma GRAFEST-a 2018. „Đurđevdan u selu kojeg više nema“ autorke Aleksandre Jovanović. Autorka je jednostavno, čisto i jasno ali i sa prisutnom metaforičnošću ispričala dramatičnu priču nestanka Srba iz Gornjeg Sela kroz njihov masovni dolazak svake godine za Đurđevdan, gde iskazuju ne samo svoju nostalgiju, već i nadu da će to selo jednoga dana ponovo oživeti.

A naša preporuka su i filmovi „Poslednji tango u Parizu“ i „Apokalipsa danas“ iz knjige „52 idealna filmska vikenda“ autora Milutina Petrovića.

Petak, 24. 4. 2020.

Predstavljanje knjige za decu „Klikonogi u doba korone“ pesnika Zlatka Jurića iz Banja Luke. Ovo je prva knjiga poezije za decu koja je nastala na temu korone. Knjiga i poezija govore o deci koja su svoju učionicu i učitelje zamenila telefonima, računarima i televizijom. Ona nam pruža odgovore na pitanja kako se zaljubiti, kako učiti, kako voleti prirodu. U petak će se pesnik Jurić naći na samo jedan klik od vas. Sa autorom razgovaraju deca i odrasli iz Doma kulture.

Subota, 25. 4. 2020.

Škola baleta

Subota je dan za Školu baleta. Nastavnik baleta Nikola Korać pripremio je nove video lekcije. Stoga ove subote budite ispred vaših računara raspremite i prilagodite sobu, napravite punđu i obucite triko. Časovi baleta će se od ove subote emitovati i na RTV KIM.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još