• Početna>
  • Vesti>

Na severu Kosova i Metohije dva novoobolela, dvoje preminulo

Na severu Kosova i Metohije registrovana su još dva pozitivna slučajeva zaraze korona virusom a dvoje je preminulo, saopštio je danas na konferenciji za medije ispred Zavoda za javno zdravlje epidemiolog Aleksandar Antonijević.

Dva novoobolela slučaja su registrovana u Kosovskoj Mitrovici a dva lica koja su preminula su iz Zvečana i Leposavića.

“Osoba iz Leposavića koja je preminula je bila na dijalizi, samim tim ona je dugogodišnji pacijent i sigurno je imala još pridruženih bolesti. Za preminulu osobu iz Zvečana znamo da je bila priključena na respiratoru i da je bila u lošem zdravstvenom stanju” rekao je Antonijević.

Od početka uzorkovanja do jučerašnjeg dana, testirano je 665 lica od kojih su ukupno 82 obolela, 21 lice je izlečeno dok su 5 pacijenata preminula.

Jutros je poslato 18 uzoraka čije rezultate očekujemo večeras, dodao je Antonijević.

U Kosovskoj Mitrovici registrovana su 33 slučajeva obolelih, od kojih su 9 izlečeni i jedan preminuo. U Zvečanu je registrovano 19 obolelih od kojih je 11 izlečeno a jedan pacijent je preminuo. U Leposaviću 11 obolelih, troje je preminulo a jedan pacijent je izlečen. U Zubinom Potoku su zabeležena 19 slučajeva obolelih od korona virusa.

Trideset lica sa lakšom kliničkom slikom su smeštena u Studentskom centru u Kosovskoj Mitrovici a jedno lice, takođe sa lakšom kliničkom slikom je smešteno na Beogradskom sajmu. Pacijenti sa umerenom kliničkom slikom, tačnije njih 18, nalazi se u KBC Kosovska Mitrovica dok je u KC Kragujevac smešteno njih 4. U KBC “Dr Dragiša Mišović” su smeštena 2 pacijenta a u KC Niš jedna osoba.

Antonijević je apelovao na građane da poštuju propisane mere i budu strpljivi, drže socijalnu distancu, nose zaštitnu opremu i da ne izlaze bez preke potrebe van svojih domova.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još