• Početna>
  • Vesti>

Đurić: U Zubinom Potoku i Peći distribuirani paketi za 90 socijalno ugroženih porodica

Beograd, 16. maja 2019. - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djuric (na slici) sastao se danas sa ambasadorom Slovenije Iztokom Jarcom. FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

U opštinama Zubin Potok i Peć posetili smo 90 socijalno ugroženih domaćinstava i podelili im pakete sa osnovnim životnim namirnicama, a u opštini Gnjilane nabavili smo i distribuirali neophodne lekove građanima, saopštio je večeras direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

“U opštini Istok podelili smo lekove, zaštitne maske, rukavice. U opštini Vučitrn obišli smo 72 porodice. U opštini Kosovska Kamenica i Obilić nabavili smo i podelili lekove za 160 lica. Na području Prištine, Kosova Polja i Lipljana za 50 socijalno ugroženih porodica i danas smo obezbedili hleb”, precizirao je Đurić u dnevnom izveštaju o situaciji na Kosovu.

Đurić je u dnevnom izveštaju na Instagram profilu  naveo da su danas na Kosovu registrovane dve novoobolele osobe i dve preminule u poslednja 24 sata u srpskim sredinama

Direktor Kancelarije za KiM je podsetio da su do sada obolele ukupno 82 osobe, da je 21 izlečena, a da je pet preminulo.

Oboleli su iz Kosovske Mitrovice (33), Zvečana (19), Leposavića (11), Zubinog Potoka (19), a su smešteni u KBC Kosovska Mitrovica (18), Studentski centar Kosovska Mitrovica (30), KC Niš (1), KC Kragujevac (4), KBC ”Dr Dragiša Mišović” Beograd (2), Beogradski sajam (1), precizirao je Đurić.

“Dva lica su preminula, jedno iz Leposavića, drugo iz Zvečana. Imamo dva novoobolela lica u Kosovskoj Mitrovici. Na području Kosovske Mitrovice testirano je 18 lica, u kovid ambulanti DZ u Leposaviću testirana su dva lica, a u Zubinom Potoku testirane su tri osobe, dok se 143 lica nalazi u samoizolaciji. U Prištini, Kosovu Polju i Lipljanu u protekla 24 časa nije bilo pregleda u kovid-19 ambulanti”, ukazao je direktor Kancelarije za KiM.

Đurić je u dnevnom izveštaju podsetio da se radi na utvrđivanju kontakata svih zaraženih lica.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još