• Početna>
  • Vesti>

“Potezi predsednika najava da sledi loš sporazum za Kosovo”

Ministarka pravde u kosovskoj vladi u ostavci i visoka zvaničnica Samoopredeljenja, Aljbuljena Hadžiu je, reagovala na izjavu kosovskog predsednika Tačija.

Tači je rekao de sledeće nedelje preduzeti “konačne ustavne korake” kako bi se omogućilo formiranje nove vlade “, a ministarka je prokomentarisala da to predstavlja najavu postizanja lošeg sporazuma sa Srbijom.

“Predsednik PLAN partija (DSK, ABK, SDI i AKR) najavio je da će preduzeti neustavne postupke za formiranje Vlade i otvoreno objavio stav za ukidanje reciprociteta šteteći i otežavajući još više poziciju Kosova“, napisala je Hadžiu na fejsbuku.

Prema njoj to predstavlja gaženje volje građana.

“Kosovo i njegovi građani videli su štetu sa ovom čovekom koji je u stanju da za sebe uradi sve. Takav stav je otvoreno upozorenje da se za zemlju priprema loš sporazum, a sve to sa unapred lošim planom da bi se rušila i oborila volja građana “, rekla je Hadžiu.

Prema njoj volja 400 hiljada građana izražena na izborima je bila za reciprocitet sa Srbijom i ova najava (Tačija) želi da gazi volju, Ustav zemlje i da se ponovo ne pitaju građani.

Tači je prethodno na Tviteru napisao da će sledeće nedelje preduzeti “konačne ustavne korake” kako bi se omogućilo formiranje nove vlade “sa punim legitimitetom Parlamenta i sposobnom da se bori protiv COVID-19 i služi narodu”.

On je dodao da taksa i reciprocitet treba da se ukinu a kako bi se “ojačala podrška SAD i EU Kosovu”.

Iyvor Beta/B92

Comments

Pročitaj još