• Početna>
  • Vesti>

Protiv lekara regionalne bolnice u Peći pokrenuta istraga zbog nesavesnog lečenja

Tužilaštvo u Peći pokrenulo je istragu protiv medicinskog osoblja Regionalne bolnice u tom gradu zbog krivičnog dela “nesavesno lečenje”, potvrdio je portparol tužilaštva u Peći Škodran Nikči.

“Tužilac slučaja ovlastio je Kosovsku policiju da preduzme istražne radnje protiv osoblja Regionalne bolnice u Peći zbog krivičnog dela nesavesno lečenje”, izjavio je Nikči za Kohu.

Telo 38-godišnje preminule žene iz Istoka poslato je na obdukciju u Institut za sudsku medicinu a sumnja se na nesavesno lečenje.

Preminula 38-godišnjakinja, koja je umrla pre šest dana, smatra se osmom žrtvom koronavirusa na Kosovu.

Međutim, njena ekshumacija, prema policijskom izveštaju, povezana je sa nesavesnim medicinskim tretmanom, dok su članovi porodice izrazili sumnje o uzroku njene smrti.

Jedan od članova njene porodice Arben Kukljeci rekao je da porodica sumnja da preminula nije umrla od posledica koronavirusa. “Nije imala simptome virusa”, istakao je Kukljeci za Kohu.

Prema njegovim rečima, 38-godišnja žena je umrla “zbog nemara lekara, prvo u Istoku, a potom u Peći i Prištini”.

Takođe je dodao da članovi porodice čekaju rezultate obdukcije, kako bi se potom odlučili na postupak ponovnog sahranjivanja.

Izveštaj Kosovske policije potvrđuje da se ekshumacija dogodila u subotu.

Policija u Peći nije saopštila detalje o slučaju, dodajući da su oni imali samo pomoćnu ulogu.

S druge strane, Opština Istok je saopštila da nadgleda porodicu pokojnika. “Ovu porodicu nadgleda Štab za vanredne situacije”, poručeno je iz Opštine Istok.

Prema rečima portparola štaba za vanredne situacije Besarta Drešaja, žrtva je bila iz Srbice, a udata u Istoku.

Drešaj je, upitan o ekshumaciji, naglasio da je ovaj slučaj sada u rukama tužilaštva.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još