• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Za opštine na severu KiM obezbeđeno 300 paketa pomoći za ugrožene porodice

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić saopštio je večeras da je u četiri opštine na severu Kosova obezbeđeno 300 paketa pomoći za ugrožene porodice.

Đurić u dnevnom izveštaju o situaciji na Kosovu navodi da u su opštini Vitina i Gnjilane distribuirali neophodne lekove građanima i posetili samačka domaćinstva.

“Radnicima JKP ”Standard” u Kosovskoj Mitrovici koji imaju minimalne zarade podelili smo pakete pomoći. U opštini Kosovska Kamenica nabavili smo i podelili lekove za hronične bolesnike i zaštitine maske. U Istoku smo obezbedili lekove, zaštitne maske i rukavice. Na području Gračanice i danas smo obezbedili hleb za 50 porodica”, saopštio je Đurić u objavi na svom Instagram profilu.

Za obolele od koronavirusa smeštene u Studentskom centru u Severnoj Mitrovici, kako je navedeno u izveštaju, obezbeđen je poseban vaskršnji ručak.

“Uskrs se u srpskim sredinama na KiM proslavlja u domovima, liturgije služene bez vernika”, naveo je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Đurić je podsetio da su danas registrovane četiri novoobolele osobe u većinski srpskim sredinama.

“Do danas je upupno obolelo 80 lica, izlečeno je 18, a preminule su tri osobe. Oboleli su iz Kosovske Mitrovice (31),  Zvečana (19), Leposavića (11), Zubinog Potoka (19). Oboleli su smešteni u KBC Kosovska Mitrovica (21), Studentski centar Kosovska Mitrovica (28), KC Niš (1), KC Kragujevac (5), KBC ”Dr Dragiša Mišović” Beograd (2), KC Srbije Beograd (1), Beogradski sajam (1)”, naveo je Đurić.

U izveštaju precizira da je u Leposaviću dvoje novoobolelih lica, od kojih je jedno preminulo tokom transporta u KBC Kragujevac a u Zubinom Potoku takođe dva novoobolela lica.

“U protekla 24 sata sedam je izlečenih lica. U kovid ambulanti Doma zdravlja u Leposaviću testirana su dva lica sa respiratornom infekcijom. U Zubinom Potoku testirano je sedam lica, dok se 143 lica nalazi u samoizolaciji. U Prištini, Kosovu Polju i Lipljanu u protekla 24 časa nije bilo pregleda u kovid ambulanti”, naveo je Đurić u izveštaju.

Svakodnevno radimo na utvrđivanju kontakata svih zaraženih lica, kazao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još