• Početna>
  • Vesti>

“Marš” za doktora Lazu od kolega iz KBC K. Mitrovica

Bolničkim krugom KBC-a Kosovska Mitrovica, danas tačno u 14h, orio se “Marš na Drinu”. Lekari, tehničari i svi zaposleni u ovoj zdravstvenoj ustanovi, izašli su na balkone i prozore kako bi se od kolege dr Miodraga Lazića, oprostili onako kako je to on želeo.

Rukovodilac Urgentnog centra Kliničkog centra Niš i čuveni hirurg, preminuo je u svojoj 64. godini, objavio je 14. aprila Sindikat lekara i farmaceuta Srbije. Lazić je bio ratni hirurg dobrovoljac i vodio Srpsku ratnu bolnicu u Sarajevu, zbog čega je primio nekoliko odlikovanja.

Dr Miodrag Lazić, Srbiji poznat kao doktor Laza bio je slepi sledbenik Hipokrata. Izvanredan stručnjak, savestan i narodski čovek, veliki rodoljub.

Doktor Lazić je tokom svoje karijere spasio mnogo života, posebno tokom ratnih devedesetih godina prošlog veka kao ratni hirurg u Bosni i Hercegovini.

Glasio je za jednog od najboljih srpskih lekara, a patrijarh Pavle ga je 1994. odlikovao Ordenom Svetog Save.

Na dan kad je umro, u osam sati uveče, u vreme kad se lekarima u celoj Srbiji aplaudira, Niš je izgledao drugačije. Doktor Lazić je pre smrti zapisao: “Mojim prijateljima u Nišu poseban pozdrav. Poslednja mi je želja da me ispratite pesmom – “Marš na Drinu”. Ovu želju ispunili su mu i oni od kojih to nije zatražio.

Srpski hirurg, lekar niškog Kliničkog centra dr Miodrag Lazić preminuo je od posledica virusa korona .

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Radio Kosovska Mitrovica, Južne vesti

Comments

Pročitaj još