• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Vaskrs je za nas izvorno nadahnuće, staza na kojoj posle stradanja uvek dolazi radost novog života

Direktor Kancelarije za Kosovo i metohiju Marko Đurić u ime Kancelarije za Kosovo i Metohiju i svoje ime, Njegovoj Svetosti Patrijarhu srpskom g. Irineju, Njegovom Preosveštenstvu Episkopu raško-prizrenskom g. Teodosiju, sveštenstvu, pravoslavnim vernicima, a posebno srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, čestitao je najveći hrišćanski praznik Vaskrs, pozdravom– HRISTOS VASKRSE!

-Neprolazna simbolika Vaskrsa vekovima nam donosi radost novog rađanja, novi pogled i novi put. To je Praznik koji simbolizuje pobedu večnog života nad smrću, svetlosti nad tamom, smisla nad besmislom, a Hristovo Vaskrsenje nepogrešivo nam osvetljava stazu međusobne ljubavi, tolerancije i poštovanja, kao jedini put koji imamo, navodi se u čestitki.

-Ove godine praznične dane dočekujemo suočeni sa iskušenjima kroz koje prolazi vascelo čovečanstvo, sa pandemijom novog virusa. Zato nas danas Hristovo Vaskrsenje, snažnije nego minulih godina, u svom jedinstvenom značenju, podseća na vrednosti i principe pravde, solidarnosti i humanosti, pre svega prema ubogima i bolesnima, ne gubeći nadu u bolje i srećnije sutra. Jer, Vaskrs je za nas izvorno nadahnuće, staza na kojoj posle stradanja uvek dolazi radost novog života. Okrenimo se, dakle, jedni drugima, osnaženi verom, nadom i čovekoljubljem, vrednostima koje su kroz vekove davale smisao postojanju ljudskog roda. Tako ćemo i sami pronaći hrabrosti da se odgovorno i snažno suočimo sa izazovima teškog vremena u kome živimo” ističe se u čestitki direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Na putu ostvarenja iskonskih vrednosti, kojima saborno težimo na ovaj dan, želim vam da radost Hristovog Vaskrsenja podelite sa bliskima u krugu porodice, u mislima ne zaboravljajući prijatelje i komšije, gradeći međusobno poverenje, razumevanje i zajedništvo, posebno na Kosovu i Metohiji, navodi Đurić .

Uz radosni vaskršnji pozdrav večne istine, nade i ljubavi, još jednom vam čestitam Praznik – HRISTOS VASKRSE, VAISTINU VASKRSE!

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Comments

Pročitaj još