U Gračanici stabilna epidemiološka situacija

U srpskim sredinama na području Gračanice epidemiološka situacija je stabilna, trenutno nema obolelih iako smo na vrhuncu epidemije koronavirusa, izjavio je danas na konferenciji za medije dr Bratislav Lazić, direktor Kliničkog centra.

Lazić je istakao da se svaki sumnjiv slučaj istražuje i izoluje.

“Borba je zajednička, ne samo lekara već i stanovništva. Pacijentkinja iz Dobrotina bila je u teškom stanju, odmah smo je transportovali i bila je tretirana kao kovid bolesnik. Sve vreme je imala tretman kao kovid i dva puta su rađene analize. Ovo je nova bolest i medicina ovu bolest ne zna. Kolege u Nišu su uradile na pravi način, najbitniji je rezultat da je ona zdrava”, rekao je Lazić.

Dr Lazić je istakao da se mora imati razumevanje kada su ovakvi pacijenti u pitanju jer su iskustva mala.

“Pacijentkinja je bila negativna na testu, ali trebalo je verovati u verodostojnost testa. Apsolutno smo odgovorno postupili, ako je porodica imala nekih problema upućujem izvinjenje”, naveo je Lazić.

On je istakao da je veliki pritisak na lekare.

“Vanredno je stanje, a mi od novinara očekujemo podršku. Međutim pojedinci ne daju realan doprinos. Bole nas pitanja oko pacijentkinje koju smo zbrinuli na pravi način. Svako neka radi posao po savesti, mi ćemo lečiti ljude, tu smo 24 sata na prvoj liniji odbrane”, poručio je Lazić.

Izvor: Kosovo onlajn/TV Most

Comments

Pročitaj još