Troje novoobolelih na severu Kosova i Metohije

U sredinama naseljenim većinski srpskim stanovništvom na severu Kosova i Metohije registrovana su 3 nova slučaja zaraze koronavirusom, tako da je ukupan broj obolelih 72, saopštila je na redovnoj konferenciji za medije epidemiolog Desanka Novaković.

Dvoje noboobolelih su iz Kosovske Mitrovice a treća iz Leposavića.

Novaković dodaje da je danas poslato 40 uzoraka za koje se rezultati očekuju večeras.

U Kosovskoj Mitrovici je obolela 31 osoba, jedna je preminula dok su četiri izlečene, u Zvečanu 18, Zubinom Potoku 13, Leposaviću 9 i jedna preminula dok je u Gračanici registrovana 1 obolela osoba.

U Kliničko-bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici se nalazi 19 osoba, u Studentskom centru 35, KC Kragujevac 4, KC Niš 4, bolnici “Dr Dragiša Mišović” u Beogradu dvoje, KC Srbije 1 i jedna osoba se nalazi na Beogradskom sajmu.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić je istakao da u narednom periodu moramo da budemo odlučni u borbi sa nevidljivim neprijateljem.

“Znamo da ovaj nevidljivi neprijatelj pogađa sve kao i lekare i medicinsko osoblje ali dobrim delom našom krivicom jer se ne pridržavamo mera i ne razmišljamo koliko je bitno da sačuvamo naš zdravstveni sistem. Izolacija, manje kretanje kroz grad i izlasci bez preke potrebe doprineće da u ovom momentu budemo jedinstveni u pobedi Covid19” rekao je Spirić.

On ističe da je broj novoobolelih pokazatelj da bez preke potrebe ne izlazimo van svojih domova.

“Broj novoobolelih je jasan pokazatelj da ne treba previše da se opuštamo i da bez preke potrebe ne izlazimo van svojih domova. Osnovne mere su jasno definisane. Neka naš zajednički interes u ovom momentu bude pobeda epidemije, tako što ćemo da ostanemo kod kuće tokom praznika i posle praznika, kao i svakog narednog dana i da budemo još malo strpljivi” rekao je on.

Distribucija tečnosti za dezinfekciju ulaza i zgrada biće nastavljena od 10 do 12 časova u toku današnjeg dana nakon koje će uslediti pauza do utorka, rekao je Spirić.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još