• Početna>
  • Vesti>

Spirić građanima čestitao Vaskrs i pozvao ih da ostanu kod kuće

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić je čestitao građanima i svim pravoslavnim hrišćanima Vaskrs i tom prilikom poručio da su nam ljubav, vera i nada više nego potrebne u ovom momentu.

“Poštovani građani, ove godine Vasrks dočekujemo onako kako nismo navikli, bez druženja sa prijateljima, kumovima, bez prisustva na liturgijama u manastirima i crkvama, ali ljubav prema životu i radost zbog Vaskrsenja dokazujemo više nego ikada. Složni, solidarni, sa verom u bolju i svetlu budućnost u svojim domovima, sa svojim porodicama.

Ovo je vreme kada su nam hrišćanske vrline više nego ikada potrebne. Ljubav, vera i nada. Uzdržljivost i strpljenje. Da ostanemo kod kuća, kako bismo zaštitili sebe i ljude oko nas.

U skladu sa preporukama Srpske pravoslavne crkve i našeg arhijerejskog namesnika protojereja-stavrofora Milije Arsovića, pozivam vas da praznik nad praznicima Vasrks proslavimo u svojim domovima i odreknemo se sabornosti u skladu sa merama državnog rukovodstva i lekara.

Koristim priliku da u cilju zaštite svog i života svojih najmilijih i sigurne pobede nad zlom koronavirusa, koje je snašlo čitavu civilaziciju, ostanemo kod kuća u vreme Vaskršnjih praznika i dosledno se pridržavamo svih preporuka Kriznog štaba u vezi sa propisanom merom o dozvoli kretanja.

Dragi sugrađani, godine borbe su za nama. Zajedno smo pobedili mnogo nedaća. Decenijama dokazujete koliko ste savesni, hrabri, moralni, uporni i nadasve hrabri. Kosovska Mitrovica je je ponosna jer je grad takvih ljudi kao što ste vi.

Želim vam svako dobro i istinsku radost! Budite zdravi i voljeni. Kada sve ovo bude iza nas, nastavićemo zajedno dalje još srčanije i sa puno ljubavi za našu Kosovsku Mitrovicu i vas, njene stanovnike. Hristos vaskrse! Srećan Vaskrs!!” zaključio je Spirić.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još